19.11.08

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ... αφήστε τα παιδια μας χωρις παραμυθια...


τα παιδια μας αξιζουν ενα καλυτερο βιβλιο δωστε τους την "Ιλιαδα"
οχι την " αγια γραφη"κατα την γνωμη μου το πιο κατω ειναι ντροπη για ενα δημοκρατικο κρατος...οχι στο μαθημα των θρησκευτικων - οχι στο εκκλησιαστικο κρατος

ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ


ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ


ΦΑΤΕ ΤΑ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ΣΑΣ


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008
Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου
2008
Αρχείο Δελτίων Τύπου

Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Νοέμβριο


Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008, στην τρίτη τακτική Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
.......................................................
Επίσης ανεγνώσθησαν το από 14.11.2008 έγγραφο του Συνήγορου του Πολίτη προς το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και το από 17.11.2008 Δελτίο Τύπου, σχετικά με την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Σχολεία.
Σύμφωνα με αυτά υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα υποχρεούται να συμμορφωθεί, με σχετική Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την απαλλαγή μαθητών από την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η εν λόγω απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με ειδική αναφορά μόνο στο μάθημα των Θρησκευτικών, δεν υπάρχει, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών.
Παρόμοιο γεγονός συνέβη στη Νορβηγία, όταν προσέφυγαν αλλόθρησκοι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καταγγέλοντας την χώρα, μόνον διότι δεν τους επέτρεπε ολική απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά τους επέτρεπε μόνον μερική.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατεδίκασε τη Νορβηγία γι’ αυτό τον λόγο, και μόνον. Προς την υποχρέωση αυτή η Ελλάδα έχει ήδη συμμορφωθεί από πολλών ετών και δεν ανακύπτει νέα υποχρέωση συμμορφώσεώς της.

Υπενθυμίζει επίσης ότι η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη στη Χώρα μας.

.................
Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου


ordo ab chao

1 σχόλιο:

FANCY είπε...

Hello I tried to be a follower here...