27.12.10

ο Επικίνδυνος Μινχάουζεν ή αλλιώς Θέμος...

 

WikiLeaks διά πάσαν νόσον; 

Μπορεί κάποιος να γράφει ό,τι θέλει, αρκεί να επικαλείται ως πηγή το WikiLeaks;

Σε κυριακάτικη εφημερίδα είδαμε τίτλο «Τα WikiLeaks καίνε την Ντόρα». Πέρα από το αν τα επίμαχα τηλεγραφήματα είναι αυθεντικά αμερικανικά (πώς λέμε αυθεντικό τζιν;) ή όχι, δεν προέρχονται από το WikiLeaks διότι:

1. Κανένα από τα 1.313 τηλεγραφήματα από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας που έχουν διαρρεύσει στο WikiLeaks δεν έχει εμφανιστεί ακόμη.

2. Δεν πρόκειται να εμφανιστούν ούτε στο μέλλον αυτά τα δύο που επικαλείται το ρεπορτάζ, διότι στις ημερομηνίες (24/8/1990 και 18/5/1993) που αναφέρονται δεν υπάρχουν τηλεγραφήματα. Αυτό το γνωρίζουμε από την πλήρη λίστα με τις κεφαλίδες των 251.286 τηλεγραφημάτων που δημοσιοποίησε η «Guardian» και συνεργαζόμενοι με το WikiLeaks δημοσιογράφοι.

Το φαινόμενο να χρεώνεται στο WikiLeaks οτιδήποτε με τη λογική «ποιος θα το διαψεύσει;», δεν είναι μόνο ελληνικό. Εχει εμφανιστεί και σε άλλες χώρες.

Γι' αυτό η «Ελευθεροτυπία» έφτιαξε το Wikileaks.enet.gr που ενημερώνεται αυτόματα και ταυτόχρονα με το κεντρικό WikiLeaks. Εκεί μπορεί να βρει κανείς την αλήθεια

σχόλιο ιστολογίου:
η λασπη πια δεν κολλαει.. ποιος θα βαλει τον υποδικο στην φυλακη;

 

Posted via email from brexians posterous

Δεν υπάρχουν σχόλια: