28.2.12

Ροβέρτο ; κε Σπυρόπουλε; πες αλεύρι; η Συμμαχία σε γυρεύει....

Tameia-robert5

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεν μπορεί ως Διοικητής του ΙΚΑ να ζητά να πληρώσουν επιχειρήσεις και ιδιώτες τα χρέη τους προς το ΙΚΑ και ταυτοχρόνως να προαναγγέλλει ως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για χαριστικές ρυθμίσεις για τις κρατικές επιχορηγήσεις και τα τραπεζικά χρέη των κομμάτων.

 Τέτοιες συμπεριφορές συμβάλλουν στην καταρράκωση της αξιοπιστίας κομμάτων και πολιτικών.Το ελάχιστο που έχει να κάνει, είναι να παραιτηθεί σήμερα από το ΙΚΑ για να μείνει απερίσπαστος στην αντιμετώπιση των εσωκομματικών και οικονομικών υποχρεώσεων του ΠΑΣΟΚ, το οποίο χρωστά πάνω από 110 εκατομμύρια Ευρώ.

Ρ. Σπυρόπουλος: Τροπολογία για την επιχορήγηση των κομμάτων εντός της ημέρας

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος στον ΣΚΑΪ

28/02/2012 | 08:50


Αναφερόμενος
 εξάλλου στην υποψηφιότητα Παπουτσή για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι "μια δεύτερη υποψηφιότητα είναι ωφέλιμη συσπειρωτική και συμβάλει σε μεγαλύτερη κινητικότητα στις εκλογικές διαδικασίες". Τόνισε όμως ότι θα κρατήσει ουδετερότητα λόγω της θέσης του ως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.

 VIDEO
Εντός της ημέρας κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία που θα μειώσει την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν τα κόμματα ανακοίνωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

"Το τμήμα που θα μειωθεί θα πηγαίνει στις τράπεζες για την εξόφληση των δανείων των κομμάτων, και το υπόλοιπο θα πηγαίνει στα κόμματα" δήλωσε. 

Ο κ. Σπυρόπουλος αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μισθοδοσία όχι μόνο των υπαλλήλων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, και η σχετική τροπολογία θα συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.

 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΒΕΡΤΟΣ;

Γεννήθηκε το 1942 στην Τρίπολη.
Σπούδασε στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ.
Το 1974, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και το 1984, στο 1ο Συνέδριο του Κινήματος εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Συνδικαλιστής από το 1974, διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΠΕΜΕΤ-ΟΤΕ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών ΟΤΕ) από το 1975 έως το 1979, οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (1981-1986), γραμματέας Επιτροπής Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ (1981-1983), πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ) από το 1982 έως το 1985 και πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (1990-1993). Την περίοδο 1993-1996, ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Το Σεπτέμβριο του 1996, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Το Μάιο του 2000, τοποθετήθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εξελέγη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος.
Ανέλαβε κυβερνητικό αξίωμα για πρώτη φορά
Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη και ένα γιο.

 

Posted via email from brexians posterous

Δεν υπάρχουν σχόλια: